ensemble

Duurt de zomerstop van je vaste koor of orkest je te lang? En heb je wel zin om in een korte, intensieve repetitieperiode naar twee mooie concerten toe te werken? Voor gevorderde zangers en muzikanten is het Midsummer Ensemble de ideale zomerafsluiting. Onder de enthousiasmerende leiding van Jeroen Spitteler studeren koor en orkest een uitdagend en aantrekkelijk programma in.

 

Wat staat er op het programma?

Het Midsummer Ensemble bestaat uit amateurzangers en -instrumentalisten die op een hoog niveau samen musiceren. Dat geeft ons de gelegenheid om grote werken uit te voeren waar je met je eigen koor of orkest misschien niet zo vaak aan toe komt. Klassiekers als Mozarts Requiem, Bachs Missa uit de Hohe Messe (BWV 232), Brahms’ Ein deutsches Requiem en Mendelssohns Die erste Walpurgisnacht zijn de revue gepasseerd, maar het gezelschap zet ook graag zijn tanden in modernere werken als Adam’s Lament en Cantus in memoriam Benjamin Britten van Pärt en het ontroerende Stabat Mater van Poulenc.

 

Gezellig en inspirerend

Het Midsummer Ensemble heeft eens stevige basis van enthousiaste deelnemers die regelmatig aan projecten meedoen, maar verwelkomt ook nieuwe mensen. Het is inspirerend en leerzaam om met anderen te musiceren dan je gewend bent. De intensieve repetities vinden plaats in een gezellige zomerse sfeer.

 

Repetities

Met onze concerten luiden we het nieuwe culturele seizoen in. In 2020 vinden ze plaats op 29 en 30 augustus. De repetities zijn op enkele avonden en één weekend in de twee weken voor de concerten, in het Cygnus Gymnasium in Amsterdam. Vóór de zomervakantie hebben koor, strijkers en aanvoerders elk één voorrepetitie.

 

Concerten

Hard repeteren, één concert geven en dan is het weer voorbij – dat is een beetje jammer, toch? Het Midsummer Ensemble geeft altijd ten minste twee concerten. In 2020 doen we dat voor het eerst in verschillende steden: Amsterdam en Utrecht. En op de laatste dag van het repetitieweekend geven we een gratis kinderconcert in onze oefenruimte. Heb je zelf kinderen? Dan mogen die natuurlijk komen luisteren!

 

Aanmelden

Wil je deelnemen? Stuur dan een e-mail met je muzikale cv naar midsummerbestuur@gmail.com. Een auditie kan deel uitmaken van de selectie.

tuti-300x104