2021

‘Ihr habt nun Traurigkeit, aber ich will euch wieder sehen und euer Herz soll sich freuen.’ – ‘Jullie hebben nu verdriet, maar ik zal jullie terugzien, en dan zul je blij zijn.’

In een sfeervolle en intieme setting bracht Midsummer Ensemble een bijzondere bewerking van Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms.

Anders dan een traditioneel requiem is dit werk van Brahms geen gebed voor het zielenheil van een overledene, maar troostmuziek voor de nabestaanden.Brahms schreef het voor koor, orkest en twee solisten en maakte later zelf een bewerking met quatre-mains pianobegeleiding. Speciaal voor het Midsummer Ensemble bewerkte dirigent en artistiek leider Jeroen Spitteler Ein deutsches Requiem voor kamerkoor, klein orkest, piano en één solist. Van de zeven delen van het requiem voerde het gezelschap er vijf uit – zo werd het Ein kleines deutsches Requiem.

Ein kleines deutsches Requiem duurt circa 50 minuten. Zo konden er meer kleine concerten worden gegeven waardoor zo veel mogelijk mensen de kans werd geboden om zich te laven aan Brahms’ muzikale troost.

Vrijdagavond 27 augustus 2021,
Nieuwe Badkapel, Scheveningen
19.45 uur en 21.15 uur:
Zaterdagavond 28 augustus 2021
Dominicuskerk, Amsterdam
19.45 uur en 21.15 uur
Zondagmiddag 29 augustus,
Dominicuskerk, Amsterdam
15.00 uur en 16.30 uur